2016. november 24.

A mi emlékkönyvünk

A mi emlékkönyvünk ez a könyv, a miénk családilag, mert tavaly karácsonyra vettem meg valakinek, akit azonnal beszippantott a huszonöt író által írt antológia, és mivel mindannyian magunkhoz közelállónak éreztük a könyv szellemiségét, alig vártam, hogy kicsavarhassam a kezéből és azóta már más rokonnak és barátnak is ajándékoztam ugyanezt.

Valamennyiünk emlékkönyve ez, hiszen a magyar társadalom elmúlt huszonöt évéről szól, az 1989-2014 közötti Magyarországról. És azé a fiatalemberé is, aki a tavaszi könyvfesztiválon két példánnyal sétálgatott és próbálta elkapni az összeállításban szereplő szerzőket egy-egy dedikálás erejéig. Megkérdeztük, melyik standon vásárolta, mert szeretnénk venni belőle néhány példányt. Itt sehol sem lehet kapni, mondta, otthonról hozta a sajátjait és most igyekszik összegyűjteni az aláírásokat. 

Talán az egyre zavarosabb homályba mosódó, de nagyon áhított régi világ értékeinek visszahozatalát és közös jövőnk minőségi megalapozását kezdhetnénk ezzel, az ilyen kultúra-finanszírozási módszerek felvirágoztatásával, amit e könyv kiadója, a KPMG Magyarország Kft., a világ egyik vezető könyvvizsgáló, adó- és üzleti tanácsadó cége tett a Magvető segítségével. A cég budapesti irodája megnyitásának 25. éves évfordulóján ezzel a kötettel ajándékozta meg üzletfeleit, munkatársait, így ezzel jót tett nem csak velük, hanem a szerzőkkel, az olvasókkal, az utókorral is. És mindezt gusztusos papíron és kötésben előadva, Szilágyi Lenke íróportréival, valamint az elmúlt huszonöt évben keletkezett szociofotóival kiegészítve.
A könyv kapható itt-ott, antikváriumokban és a komolyabb könyvesboltokban.

A szabadság színes ceruzái : huszonöt író huszonöt évről – összeáll., szerk. Keresztury Tibor – Bp.: Magvető / KPMG, Budapest, 2014.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése